beats by dre cheap

5.

Zadnji dan probala sam njihovu pizzu, mixed od sira, paprike, maslina, kukuruza i malo salame, ali bez trunke origana, a ona je i to morala da prokomentarise. Ovaj zadnji dan iskoristili smo za obilazak Istanbula autobusom koji prevozi turiste.. Karta nas je kostala nekih 60 maraka za nas troje, i mogli smo je iskoristiti nekoliko puta, sto smo i uradili. Iz autobusa sam vidjela njihove univerzitete, srednju skolu kao i zgradu TRT televizije, koja je jedina drzavna u Istanbulu. Takodje sam vidjela i erotic shop u dijelu grada u kojem se najvise perike prodaju.Vidjela sam par poliklinika, veterinarsku stanicu, kao i nekoliko kozmetickih salona u kojima nude, pedikir, manikir, epilaciju, spa, i tursko kupatilo. Vratili  smo se kako bi otisli da pojedemo nesto slatko, pa smo svratili u meksicki kafic, gdje sam probala njihovu sutliju, koja mi se nije svidjela, ali sam zato na hipodromu probala cokoladni kolac i taj sladoled.

Odlucili smo se za nocni obilazak grada busom, i pri tom zapazili dervisa, koji mi je dosao kao kec na jedanaeski, jer na par mjesta sam vidjela rezervacije za uzivanje u belly danceu, dok se za sufi muziku i dervise, trebalo rezervisati unaprijed. Njihov performans, pocinjao bi u 8 i trajao skoro do samog  jutra.

Usput smo kupili cips, i usli u autobus koji je bio spreman da krene. Takodje sam vidjela i njihov stadion Besiktas. Presli smo preko Bosfor mosta koji dijeli Azijski i Evropski dio. Bilo mi je hladno, i zgaravica me je opasno mucila. Stali smo u blizini nekog groblja, na kojem se nalazila kamenoklesarska radnja, Yavuz mramor ( ironija bi bila veca da smo odsjeli u Grand Yavuz hotel). Vodic nas je odveo do Ucar cafea, pod izgovorom da trebamo cekati drugi bus. Mislim da su u vezi stim kaficem, jer su se konobari odmah rastrcali kako bi svakog od nas ljubazno usluzili. Sejla je narucila limunadu s mentom i ledom, a mene je mucilo stucanje. Posmtrala sam predivan pogled na Bosfor most, i slusala pjevaca, koji je s gitarom zabavljao goste.

 Bojala sam se da sadrzaj mog zeluca necu moci zadrzati, do hotela. Javni wci su im kriminalni, cast u par izuzetaka gdje je cisto, na cijim wc daskama se nalazi najlon, a lavaboi sa vodom i  sapunom, sonarni. Na kraju sam ipak u hotelu, morala izbaciti sve iz sebe.

Ne možeš pronaći mir izbjegavajući život”
http://shimonka.blogger.ba
19/10/2011 14:26